How to make chinese sausage สอนทำกุนเชียง @Vintage Kitchen
Recipe
Ground Pork 500 g (หมูสับ)
Pork Fat leaf 150 g มันหมูแข็ง
Natural Hog Casing (ไส้หมู)
Salt 10 g (เกลือ)
Light Soy Sauce 20 g (ซีอิ๊วขาว)
Sugar 100-120g (น้ำตาล)
Black and White Pepper 1 Tbsp (พริกไทยดำและขาว)
Chinese Pepper ( Sichuan pepper)(พริกหอมชวงเจีย) 1-2 tsp
Tapioca Flour 2 Tbsp (แป้งมัน)
***** Option Red Food Coloring*****
1. Mix everthing together and knead for 5-10 minutes.
2. Leave and set aside for 2 hours.
3. Stuffing the meat into casings until done.
4.Tie sausage links before putting them into a preheat oven 50-90 C for 2 hours.
5.Let's dry in the sun for 2-3 days.
วิธีทำ
ผสมทุกอย่างรวมกัน นวดประมาณ 5-10 นาที จากนั้นปล่อยให้หมัก ประมาณ 2 ชั่วโมง ก่อนที่จะเอามายัดไส่ไส้ มัดขนาดตามต้องการ จากนั้นนำเข้าอบ ไฟต่ำๆ 50-90 C นาน 2 ชั่วโมง แล้วค่อยนำไปตากแดดให้แห้ง ประมาณ 2- 3 วันค่ะ
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen