Samstag, 30. Januar 2021

How to make chinese sausage สอนทำกุนเชียง @Vintage Kitchen


How to make chinese sausage สอนทำกุนเชียง @Vintage Kitchen Recipe Ground Pork 500 g (หมูสับ) Pork Fat leaf 150 g มันหมูแข็ง Natural Hog Casing (ไส้หมู) Salt 10 g (เกลือ) Light Soy Sauce 20 g (ซีอิ๊วขาว) Sugar 100-120g (น้ำตาล) Black and White Pepper 1 Tbsp (พริกไทยดำและขาว) Chinese Pepper ( Sichuan pepper)(พริกหอมชวงเจีย) 1-2 tsp Tapioca Flour 2 Tbsp (แป้งมัน) ***** Option Red Food Coloring***** 1. Mix everthing together and knead for 5-10 minutes. 2. Leave and set aside for 2 hours. 3. Stuffing the meat into casings until done. 4.Tie sausage links before putting them into a preheat oven 50-90 C for 2 hours. 5.Let's dry in the sun for 2-3 days. วิธีทำ ผสมทุกอย่างรวมกัน นวดประมาณ 5-10 นาที จากนั้นปล่อยให้หมัก ประมาณ 2 ชั่วโมง ก่อนที่จะเอามายัดไส่ไส้ มัดขนาดตามต้องการ จากนั้นนำเข้าอบ ไฟต่ำๆ 50-90 C นาน 2 ชั่วโมง แล้วค่อยนำไปตากแดดให้แห้ง ประมาณ 2- 3 วันค่ะ

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen