Montag, 22. Januar 2018

Sweet Peach Cookies

Sweet Peach Cookies



Cookies Dough

Flour ( AP) 125 g
Baking Powder 1/2 tps
pinch of salt 
Sugar 50 g
2 Egg Yolks
Butter 75 g at Room temperture

Peach Jam
Food Color ( Yellow and Red)
Syrup or Peach liqueur
fein sugar

How To make the cookies dough

1. Sift all dry ingredients ( Flours, Baking powder,salt together, set a side)
2. Cream the butter until soft and light 
3. Adding sugar in 3 part , beating well  before adding the next part.
4. Add Vanille Paste 
5. Add  eggs yolks beating well before you add another egg, beating well until creamy, soft and light
6.Add dry ingredients beating at low speed until combine.
7. Turn the dough on the work space and knead the dough until combine , wrap with plastic andd chill at the refrigerator for 30 minutes.

Preheat the oven to 175 C

8. Rolling the dough to a small ball (15 g) put them on baking tray, chill them again in the refrigerator 15-30 minutes.
 10. Baking time 12-15 minutes, depend on your oven.
11. Let them cool completely 


Decoration

Peach Jam
Food Color ( Yellow and Red)
Syrup or Peach liqueur
fein sugar
mint or rosemery leaves

1. make a hole in the center of cookies
2.Add the peach jam, close them and let them set about 10 minutes.
3.Mix Color with a little bit of syrup or liqueur
For the outside of cookies, I prefer to use the yellow color and the center to use the red color and dip them in to the fein suger

For the filling you can also use another Jam or your Fevorite 

Youtube 


สูตร
แป้งเอนกประสงค์ 125 g
ผงฟู 1/2 ช้อนชา
เกลือ 1 หยิบมือ
น้ำตาล 50 g
ไข่แดง 2 ฟอง
เนย 75 g
วนิลา 1/2 ช้อนชา 

วิธีทำ
ตีเนยที่นุ่มให้ขี้นฟู และเบา จากนั้นใส่น้ำตาลทรายลงไป แบ่งใส่ 3 ส่วน แต่ละส่วนให้ตี 1 นาที ก่อนใส่ส่วนต่อไป เติมวนิลาลงไป ตีให้เข้ากัน 
ใส่ไข่แดงลงไป ตีจนฟองแรกเข้ากันดี ถึงใส่ฟองต่อไป จะได้เนื้อเบทเทอร์ที่เป็นเนื้อครีม ฟู จากนั้นค่อยใส่ของแห้งที่ร่อนรวมกันแล้วลงไป ตีพอให้เข้ากัน เอาออกมานวดต่อจนเข้ากันดี
แรปปิดด้วยพลาสติก เอาเข้าตู้เย็น 30 นาที
 จากนั้นเอาออกมาปั้นเป็นก้อนกลม ขนาด 15 กรัม 
วางเรียงบนถาด เอาเข้าตู้เย็น 30 นาที ก่อนอบ

ในขณะรอก็ เปิดเตาไปที่ 175 C
อบ 12-15 นาที

ทิ้งให้เย็นก่อน จากนั้นก็ค่อยๆเจาะรู ต้องเย็นสนิทจริงๆ
เติมแยมที่ชอบลงไป ประกบให้มิด รอให้เซ็ตตัว 10 นาที
 แล้วก็มาตกแต่ง 
แอ๊วใช้น้ำเชื่อม ในการผสมสี ใช้สีเหลืองด้านนอก สีแดง ด้านใน จากนั้นค่อยๆเอาไปจุ่มในน้ำตาล ที่ปั่นแบบละเอียดแล้ว

ตกแต่งเพิ่มเติมก็ใส่ใบไม้ตามรูป
คุ้กกี้ที่ตกแต่งด้วยแยมเก็บใส่กล่องมิดชิดเก็บได้ 1 อาทิตย์ค่ะ





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen